Hogyan lett a kék tabletta a férfiak varázsszere?

819
HOZZÁSZÓLÁS:

Mit jelent önnek 1998. március 27-e? Semmit? Ez az a nap, amelyik összehasonlíthatatlanul megváltoztatta a modern férfi életét. Ezen a napon a hivataloson engedélyezték gyógyszerként az USA-ban a kék tablettát.viagra

Piaci bevezetése óta egyedül az Egyesült Államokban körülbelül 35 millió tablettát írtok fel körülbelül 3 millió betegnek. A feketekereskedelem adatai és azoknak az egészséges férfiaknak a száma, akik pusztán kíváncsiságból vették be, lényegesen magasabb. Más gyógyszer aligha váltott ki ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű érdeklődést világszerte.

A kék tabletta története

A nyolcvanas években a szildenofil – ez a kék tabletta kémiai neve – sikertörténete hatalmas bukással indult. Az idő tájt a gyógyszergyártó cég kutatói új angina pectoris ellenes szert kerestek, a véráramlást fokozó kémiai anyaggal végzett első próbatanulmányok eredményei azonban kiábrándítók voltak. Az önkéntes vizsgálati alanyok egész sora azonban váratlan és kifejezett erekcióról tett említést.

Néhány évbe telt még, amíg a kutatók megértették a nitrogén-monoxid (NO) a véráramlás, illetve az erekció szempontjából oly lényeges szerepét. Nemrégiben orvosi Nobel-díjjal jutalmazták a nitrogén-monoxid-kutotásokat.

A kék tabletta hatásmechanizmusa

A szildenofil hatékony és szelektív gátlószere az úgynevezett GMP-specifikus foszfodieszteráznok (PDE-5, 5. típus) a pénisz barlangos testeiben; ahol a GMP lebontásáért felelős. Amikor nemi ingerlés hatására az NO-GMP anyagcsere aktiválása megtörténik, a PDE-5 szildenofil által történő gátlása emeli a GMP szintjét a barlangos testekben. Nemi stimulációra van szükség, hogy a szildenofil kifejthesse az előnyös hatást.

A szildenofil gyorsan felszívódik, és a vérben 60 percen belül maximális , szintet ér el. Az abszolút biológiai hozzáférhetőség 40 százalékos. A fehérjéhez történő kötődés magos, 96 százalékos értéket mutat, ez lehet az oka más gyógyszerekkel mutatott kölcsönhatásnak.

Felezési ideje – az az idő, amely alatt az anyag mennyiségének fele a testben lebomlik – 4 óra. Ha naponta többször szedjük (egyébként nem ajánlott), felhalmozódhat a szervezetben. Ha magas zsírtartalmú élelmiszerrel fogyasztjuk együtt, a hatása csökken.

Milyen főbb mellékhatásai lehetnek?

Emelkedett vérszint hatvanöt év fölötti betegeknél fordulhat elő, életkorfüggő csökkent lebontás, májkárosodások vagy erősen beszűkült vesefunkciók mellett. Klinikai szemponthói fontos kölcsönhatások olyan gyógyszerek esetéhen fordulhatnak elő, mint a Cimetidin (gyomorsav-termelődés-gátló), az Erythromycin (antibiotikum), a Ketoconozol (gombaellenes szer), illetve a grapefruitlé.

A készítmény egyaránt hatásos organikus és pszichés erekciós zavaroknál.

A szildenofil 25, 50 és 100 milligrammos dózisban áll rendelkezésre. A kísérleteknél a hatékonyság 25 mg esetében 60-67 százalék, 50 mg esetéhen 78-84 százalék, 100 mg esetéhen pedig 86-100 százalék között jelentkezett.

819
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]