Bővebben az impotencia és a gyógyszerszedés közötti összefüggésekről

762
HOZZÁSZÓLÁS:

A receptre felírt és/vagy a szabadon megvásárolható gyógyszerek egyaránt sok szexuális problémát okozhatnak a férfiak számára.

Számos gyógyszer, ide értve a magas vérnyomás, a depresszió, a szorongás, sőt az allergia elleni szereket is, csökkenthetik a nemi vágyat vagy impotenciát, illetve ejakulációs nehézségeket okozhatnak.

Egyes férfiaknál például, akiket a magas vérnyomásuk ellen béta-blokkoló szerekkel kezelnek, a libidó tapintható csökkenése, elvesztése fordul elő. A depresszió ellen adott gyógyszerek, mint pl. az amitriptylin-hidroklorid idézhet elő libidócsökkenést, vagy nehézséget az ejakuláció során.

Végül egyes férfiak bizonyos gyógyszerekre pedig igen nagy fáradtsággal reagálhatnak – Bár pszichésen alkalmasak és készek lennének a szexre, nagyon kimerültek hozzá.

A gyógyszerek ilyen fajta mellékhatásai aránylag ritkák!

A felhasználók 1-2 %-át érintik.

Azonban ha egy férfi impotenssé válik, vagy más szexuális problémái vannak és ugyanakkor gyógyszeres kezelés alatt áll, akkor célszerű az orvosával ellenőriztetnie, hogy valamelyik gyógyszere lehet-e a felelős – Gyakran egyszerűen megoldható a probléma, ha áttér egy másik gyógyszer szedésére.

Figyelmeztetés!

Ha szívbetegség, magas vérnyomás, vagy más súlyos betegség miatt gyógyszeres kezelés alatt áll, ne hagyja abba a gyógyszerszedést az orvos tudta nélkül!

Amennyiben magas a vérnyomása és felmerül a gyanú, hogy az ellene szedett gyógyszerek verik le lábáról, egyszerű étrendi és életmódbeli változtatásokkal csökkenthetőek az adagok! Mindemellett a beteg szorosan működjék együtt az orvosával, hogy a szakember folyamatosan ellenőrizhesse a vizsgálati eredményeket!

Ha szívbántalmai miatt szed gyógyszereket, ne feledje, hogy a félelem és nem a gyógyszerek gátolhatják a szexuális tevékenységét. Sok szívbeteg tévesen azt hiszi, hogy nem bírja ki a szex okozta stresszt.
Ez a legtöbb esetben egyszerűen nem igaz. Egy újabb vizsgálat eredménye szerint a legtöbb szívbeteg számára a szex nem jelent nagyobb veszélyt, mint ha reggel felkel az ágyából! Beszéljen az orvosával a félelmeiről!

762
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]