Beszélhetünk erekcióról gyermekkorban is? – Az erekciót segítő mechanizmusok

Nem csak a gyerekeknek, hanem a magzatoknak is van erekciójuk: Ultrahang vizsgálat segítségével megfigyelhető, hogy nem is ritkán!

A csecsemőnél az anyák az erekciókat gyakran és könnyen észlelik.

A hat-hét év körüli gyerekeknél is észlelhető a pénisz merevedése!  Az ezt követő esztendőkben, még ha az erekciók be is következnek, már senki nem beszél róluk. Ekkor már a gyerekek titkolózóbbak, a régebbi dolgok emlékét pedig az idő elmossa. Kétségkívül azért, mert a serdülőkorban jelentkező merevedések elfeledtetik a gyerekkor vége felé létrejövő erekciókat. A vér, amely feltöltötte a hímvesszőt, kifeszíti a barlangos testek ellenálló burkát, és így a szerv egy elsődleges merevedés állapotába kerül.

A hímvessző ekkorra duzzadttá vált, de még nincs erigált állapotban.

Egy másik nagyon fontos mechanizmus vénás természetű, ami lehetővé teszi a teljes erekció létrejöttét:

A hímvessző vénás vérét elvezető visszerek egyrészt a bőr és a pénisz külső burkai között futnak kanyarogva, másrészt a barlangos testek ellenálló burkai között.

Ezekbe a nagy vénákba ömlik a kis vénákból a vér, mely a barlangos testek kis rekeszeiből származik. Ha a barlangos testek feszülő állapotba kerülnek, ezeket a vénákat a hímvessző külső burkához szorítják.
Ez körülbelül úgy zajlik le, mint amikor a kerék gumibelsője nekifeszül a külsőnek. A hímvesszőbe sokszorosan nagyobb mennyiségben beáramló vér nehezen tud kiáramlani. Ekkor következik be a teljes erekció.

Azonban a vérkeringés, bár lassúbb, nem szűnik meg a hímvesszőben, hogy a szövetek oxigénellátását biztosíthassa. A péniszben erekció során jelen lévő vér sohasem alvad meg, mivel folyamatosan cserélődik.

Egy harmadik mechanizmus kiegészítő jellegű, s részben akaratlagosan szabályozható. A gát izmai, az Iischio- és pubocavernosus, melyek a hímvessző alapját veszik körül, növelik összehúzódásuk során az erekció erejét. A férfi ily módon, befolyásolva a gátizmok tónusát, képes akaratlagosan fokozni pénisze keménységét, és így a hímvessző még jobban kiegyenesedik.

loading...

Nincs még hozzászólás!

Szóljon hozzá, most: beszélgetés megkezdése.

Kérjük mondja el véleményét!