Ezért a férfiasság hormonja a tesztoszteron!

A tesztoszteron hímhormon, a férfiasság hormonja, mely alapvetően meghatározza a férfijelleg kialakulását és a férfiassághoz tartozó funkciók működését! »»

»» A nemi jellegében még semleges embriót kisfiúvá változtatja.

»» Születéskor néhány hétig kitörölhetetlenül megjelenik, hogy megmutassa az idegrendszerre gyakorolt hatását.

»» A fiúk serdülővé válásában a fő szerepet a tesztoszteron játssza!

Minden fizikai változás tőle függ: a hosszú csöves csontok növekedésének fokozódása, a váll szélesedése, az izomtömeg-növekedés, hangmutálás és főleg a szőrzet növekedése. A hímvessző növekedését, a merevedések gyakoribbá válását, az éjszakai pollúciókat is a tesztoszteron okozza.

»» A serdülőkor szellemi fejlődése is a tesztoszterontól függ, mert közvetlenül Is hat az agyra. Ezek a pszichológiai aktivitásváltozások részben a serdülő nemi szervében létrejövő hasonló változások előidézői.

»» Felnőttkorban a tesztoszteron fontos serkentő, ami nélkül minden hímjelleg veszélyben forog. A férfi testmagassága tesztoszteron nélkül is változatlan marad sokáig, de az izmok veszítenek tónusukból, a szakáll megritkul, a lendület alábbhagy.

»» Közhelynek számít, hogy a férfi szexuális vágyát a tesztoszteron ébreszti fel, azonban ez furcsamód vitatott kérdés…

A naponta termelt tesztoszteron mennyisége nagyon szerény. Kiszámították, hogy 6-7 milligrammnyi mennyiség termelődik az egészséges felnőtt férfi szervezetében, ami a vérben négy tízmilliomod gramm/liter koncentrációnak felel meg. Ennek ellenére a tesztoszteron bársonykesztyűbe bújtatott vaskézzel irányítja egyes férfiak viselkedését.

loading...

Nincs még hozzászólás!

Szóljon hozzá, most: beszélgetés megkezdése.

Kérjük mondja el véleményét!