Amit mindenképpen tudni érdemes a férfi transzszexualitás kapcsán

760
HOZZÁSZÓLÁS:

A transzszexualitás olyan állapot, vagy sokak szerint betegség, melyet röviden nemi identitászavarnak neveznek.  Erre a szokatlan állapotra az jellemző, hogy az illető önmagát az ellenkező nem tagjának tartja: Szilárdan hiszi, hogy biológiai neme helytelen.

Az elképzelés rendszerint már kora gyermekkorban elkezdődik »»

»» A gyermek általában úgy érzi nem megfelelő ruhákba öltöztetik, nem megfelelő játékokat kap, és nem szívesen vesz rész azokban a tevékenységekben, amelyekkel azonos nemű kortársai az adott életkorban örömmel foglalatoskodnak.

»» A gyermek akkor boldog és érzi jól magát, ha az ellenkező neműekhez illő módon viselkedhet.

»» A tudomány szerint is ez az állapot abból eredhet, hogy a szülők tudatosan vagy tudat alatt ellenkező nemű gyermekre vágytak és ezt akaratlanul is közvetítik gyermekükhöz, akit másképp is kezelnek.

»» Amennyiben az állapot gyermekkorban felismerésre kerül, pszichoterápiával segítenek a gyermeknek saját neme elfogadásában.

A transzszexuálisok többsége férfi!

Amennyiben a gyermekkori kezelés nem vezet sikerre, felnőttkorukban egyre boldogtalanabbak lesznek. Az öltözködés és a vizelés nőkre jellemző módja egy ideig kielégítheti a transzszexuális férfit, de általában oly mértékben undorodik férfias testétől, hogy végül orvosi és műtéti kezelésért folyamodik. Az efféle kezelés testileg-lelkileg megterhelő és szigorúan orvosi szempontból nézve ártalmas az egészségre, hiszen női hormonok szedéséből és torzító műtétből áll.

A műtéti átalakítás:

Egy férfi kezelésére és műtétjére csak azt követően kerülhet sor, hogy tanácsadások sorozatán vett részt és legalább két évig sikerült nőnek kiadnia magát. A műtét során a férfi külső nemi szerveket eltávolítják, majd a meglévő bőr és szövetek felhasználásával mesterséges hüvelyt képeznek.

Ismételt műtétek válhatnak szükségessé, valamint hangtréning és a nőies modor és viselkedés elsajátítását célzó tanácsadás. Amennyiben a kezelés sikerrel járt, a „nő” végre megbékélhet önmagával, bár sok transzszexuális továbbra is képtelennek érzi magát intim vagy egyéb meghitt kapcsolat teremtésére és természetesen meddő.

760
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]