Hallott már a férfi menopauza időszakáról?

807
HOZZÁSZÓLÁS:

A középkorú férfiak jelentős hányada tapasztal a változó korú nők gyakori panaszaihoz hasonló, nehezen meghatározható tüneteket, többek között kimerültséget, az összpontosítás hiányát, feledékenységet és alvászavarokat. canstockphoto25470409

Nők esetében a tüneteket az ösztrogén nevű női nemi hormon szintjének jelentős csökkenése okozza és az esetek nagy részében hormonpótlással enyhíthetők. Férfiaknál csak igen enyhe csökkenés észlelhető a termelt tesztoszteron szintjében, és ez is csak idős korban. Ezért véli úgy sok egészségügyi szakértő, hogy a férfiak tüneteit nem hormonális változások, hanem a stressz és pszichológiai tényezők okozzák.

A középkorúság

A változások ideje – Az emberek gyakran ez idő tájt kezdenek kiegyezni önnön mulandóságukkal, amelyet sokszor kísér az az érzés, hogy legjobb éveiken már túl vannak. Ráadásul gyermekeik kirepülnek és ebben az életkorban a férfiak gyakran szembesülnek munkahelyükön a feleslegesség vagy az idő előtti kényszernyugdíjazás jelenségével.

Az ilyen események nagyon is gyakran váltanak ki negatív érzéseket és tüneteket, különösen azokban, akik nehezen birkóznak meg a változásokkal.
Emellett sok középkorú férfi tapasztal libidócsökkenést és észlel szexuális teljesítményével kapcsolatos kisebb problémákat, ami hozzájárulhat tüneteihez.

Ugyanakkor kísérletek tanúsága szerint a tesztoszteron pótlás hatására számos férfinél a tünetek javulása volt megfigyelhető. Ezért vélekedik úgy néhány orvos, hogy jóllehet nem csökken a tesztoszteron szintje, a hormon mégis kevésbé hatékonyan működik középkorú férfiakban és ez a tényező felelős a férfiak változó kori tüneteiért.

A „kapuzárással” összefüggő tünetektől szenvedő férfiaknak tanácsos felkeresni orvosukat:

  • Részletes kivizsgálás során győződjenek meg arról, hogy testileg minden a legnagyobb rendben van.
  • Elképzelhető, hogy az orvos stresszkezelési stratégiákat fog ajánlani. Nyilván adódhatnak nehézségek egyéni szinten a pozitív életszemlélet visszaállítása terén, de kis igyekezettel ez idővel sikerülhet.
  • Hasznos lehet az illető életének örömeit megnevezni, és esetleg új prioritásokat felállítani a még el nem ért célok megvalósításának szándékával.
  • Jó, ha az embernek sok szabadideje van, (még ha ez a munka elvesztésével állt is elő), mert mindez új és kihívást jelentő elfoglaltságok számára teremt kiváló alkalmat.
  • Mindazonáltal, ha az önsegítő módszerek nem javítják a helyzetet és a tünetek továbbra is fennállnak, forduljon ismét szakemberhez segítségért.
807
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]