Hallott már a tesztoszteron-terápiáról?

787
HOZZÁSZÓLÁS:

A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon!

Egy időben azonban kutatók azt hitték, hogy a “hímnemű hormon”, az elsődleges oka annak, hogy a férfiak fiatalabb korukban esnek a szívbetegség áldozatául, és így rövidebb ideig élnek, mint a nők.

Az újabb kutatások szerint ezen a téren is változik a tesztoszteron megítélése: Például egy, a New York-i ‘Saint Luke’s Roosevelt Hospital Centerben’ elvégzett fontos vizsgálatban megállapították, hogy a korábbi feltételezéssel ellentétben az alacsonyabb tesztoszteronszintű férfiak nagyobb valószínűséggel kapnak szívbetegséget, mint azok, akiknek a vérében nagyobb ennek a hormonnak a koncentrációja. Megfigyelték azt is, hogy a nagyobb tesztoszteronszinttel bíró férfiaknak jellemzően magasabb volt a nagy sűrűségű-lipoproteinek száma, ebből kiindulva  a „jó”  koleszterinszintjük (HDL-szint) is. tesztoszteron-02

A tesztoszteron koncentrációja az életkor előrehaladtával azonban kénytelen-kelletlen, de csökken!

Kutatócsoportok azon munkálkodnak, hogy mi lenne, ha tesztoszteron kiegészítőt adnának az alacsony hormonszintű férfiaknak, megvédve őket így néhány, a korral járó bántalomtól.

Vizsgálatok igazolták például, hogy az idősebb férfiaknál a plusz tesztoszteron mérsékelte az oszteoporózist (csontritkulást), segített megőrizni nagyobb fokú izomerőt, sőt, az agyműködésüknek is plusz lökést adott.

Az utóbbi tudományos tapasztalatokból kiindulva sok kutató úgy véli, hogy a nem túl távoli jövőben idős férfiak rutinszerűen fognak tesztoszteron kiegészítőt szedni, ugyanúgy, ahogyan számos, a menopauza korában lévő nő ösztrogén-pótló terápiában részesül.

Mielőtt azonban az öregedés jeleinek tesztoszteronnal történő csökkentését/visszaszorítását készpénznek vehetnénk, van egy bökkenő: A tesztoszteron bizonyos, hogy az ösztrogénhez hasonlóan stimulálhatja hormonérzékeny daganatok növekedését és elősegítheti a prosztatarák kialakulását. – Tehát bármennyire is jól hangzik a tesztoszteron-terápia, óvatosan kell fogadni!

787
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]