Hogyan ítéljük meg a homoszexualitást?

759
HOZZÁSZÓLÁS:

A homoszexualitás az az állapot, amikor egy férfi fizikailag és szexuálisan más férfiakhoz vonzódik. Egy homoszexuális férfi nemi vágyait nem nőkkel, hanem más férfiakkal létesített intim kapcsolat révén elégíti ki.canstockphoto25470409

Évezredes “jelenség”

Ismereteink szerint az emberi történelem során a férfiak kis hányada minden nemzetben és kultúrában homoszexuális volt – Az ókori világban például köztudott volt, hogy férfiak, a saját nemükkel létesítettek szexuális kapcsolatot.

Ugyanakkor a homoszexualitás ritkán volt elfogadott dolog. A homoszexuális férfiak (vala-mint a leszbikus nők) még napjaink szabadelvűbb társadalmi légkörében is előítélettel, intoleranciával vagy éppen leplezetlen gyűlölettel találják szemközt magukat, emellett gyakori céltáblái sértő megjegyzéseknek, vicceknek és szenvedő alanyai fizikai bántalmazásnak.

Ezért aztán egyáltalán nem meglepő, hogy sok homoszexuális férfi még önmaga előtt is vonakodva ismeri be szexuális irányultságát! Sokan közülük tagadják hovatartozásukat, megnősülnek és gyermekeket nemzenek a társadalmi elfogadtatás kedvéért, amíg rá nem döbbennek, hogy a személyüktől idegen szerepvállalás okozta feszültség kétségbeeséshez, depresszióhoz és összeomláshoz vezet.

Felismerték, hogy sokkal jobb, ha egy férfi homoszexualitását lényének szerves részeként, egyéni alkatának csupán egyik összetevőjeként fogadja el!

Napjainkban a homoszexuális embereket támogató és segítő csoportok és szervezetek erős és jól szervezett hálózata működik. Ezek a csoportok hozzásegítenek a köztudat átformálásához, befolyást gyakorolnak a társadalmi előítéletek megdöntésére, és szükség esetén jogokért szállnak harcba. Mindez a múltbélinél jóval toleránsabb és igazságosabb hozzáállásra buzdít.

Jelentős kutatómunka irányul a homoszexualitás okának felderítésére

  • Régebben az volt az álláspont, hogy a homoszexualitás olyan rendellenesség, amelyet meg kell előzni, vagy meg kell gyógyítani.
  • Napjainkig nem sikerült döntő bizonyítékot találni arra, hogy a homoszexuális és heteroszexuális férfiak között környezeti vagy testi különbség létezne.
  • Felmérések szerint a legtöbb homoszexuális férfi a felnőtté válás középső éveiben és 10-14 éves kora között ismerte fel, hogy némiképp különbözik más fiúktól.
  • Amerikai tudósok nemrég állítólag egy ún. „meleg gént” fedeztek fel a férfiak X kromoszómáján.
  • Folynak a kutatások annak tisztázására és megállapítására, hogy valóban van-e kimutatható genetikai alapja a homoszexualitásnak, ami igen jelentős tudományos érdekességgel, kecsegtet.
759
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]