Hogyan jön létre az erekció?

725
HOZZÁSZÓLÁS:

Az erekció szó egy puha, vizelet ürítésére alkalmas szerv kemény rúddá történő átalakulását jelenti, mely folyamat indokolja a fabothoz való hasonlítást és a hímvessző elnevezést. Miközben megkeményedik ez a rúd, fel is egyenesedik és így képes lesz ellátni a nemi szerv szerepét.herek-mellekhere-ferfi-nemi-szervek-0

Erről a folyamatról szüntelenül újabb és újabb publikációk születnek, melyek nap mint nap a legfrissebb idevonatkozó információkkal frissítik ismereteinket. A merevedés zavarai terén a legtöbb ismeretet azok a munkák nyújtották, amelyek a hímvessző barlangos testeinek felépítésével foglalkoztak. Ezeket a kutatásokat a barlangos testekbe fecskendezhető anyagok kikísérletezése koronázta meg, ami kimagasló előrehaladást jelentett az erekció kezelésében.

Hogyan épül fel a hímvessző?

A hímvesszőt három henger alkotja, melyből kettő felső elhelyezkedésű és puskacsőszerűen egymás mellett foglalnak helyet, ezek a barlangos testek. Számtalan apró barlang alkotja őket, melyek egymással úgy közlekednek, mint a szivacs járatai.

Csak az utóbbi időben kezdtek nagy jelentőséget tulajdonítani a barlangok falában elhelyezkedő simaizomnak. Ezek a fali területek rugalmas rostokat és kollagént is tartalmaznak. Most már azt is tudjuk, hogy a simaizom rostjainak elernyedése teszi lehetővé az erekció létrejöttét. Ezek szabályozzák a hímvessző térfogatváltozását.

Amikor összehúzódott helyzetben vannak, például hidegben vagy félelem esetén, a hímvessző barlangocskái egymásra tolulnak és a hímvessző egészen kicsivé válik. A férfi ilyenkor megrökönyödik a történteken és néha őszinte aggodalom vesz erőt rajta.

Hogyan jön létre az erekció?

Ha a simaizomzat elernyed, a vér könnyedén jut be a hímvesszőbe. Sőt, még szívóhatás is segíti és az alveolusokat feszesre tágítja. Ezzel egyidejűleg a hímvessző verőereiben lévő körkörös simaizomrostok is elernyednek, ami a vér további, hímvesszőbe tolulását idézi elő; kiszámolták, hogy a tágulás összesen nyolcszoros.

Amikor a barlangos testek kifeszülnek, a vér. amely feltöltötte a hímvesszőt, kifeszíti a barlangos testek ellenálló burkát, amit albuginea-nak neveznek, és így a szerv egy elsődleges merevedés állapotába kerül, A hímvessző ekkorra duzzadttá vált, de még nincs erigált állapotban.

Egy másik nagyon fontos mechanizmus, ezúttal vénás természetű. lehetővé teszi, hogy az erekció teljes mértékben kifejlődjön. A hímvessző vénás vérét elvezető visszerek egyrészt a bőr és a pénisz külső burkai között futnak kanyarogva, másrészt a barlangos testek ellenálló burkai között. Ezekbe a nagy vénákba ömlik a kis vénák vére, mely a barlangos testek kis rekeszeiből származik.

Ha a barlangos testek feszülő állapotba kerülnek, ezeket a vénákat a hímvessző külső burkához szorítják. Az albuginea és a burkok közé szorulásuk úgy zajlik, mint amikor a kerék gumibelsője nekifeszül a külsőnek. A hímvesszőbe sokszorosan nagyobb mennyiségben beáramló vér nehezen tud kiáramlani. Ekkor következik be a teljes erekció.

Azonban a vérkeringés, bár lassúbb, nem szűnik meg a hímvesszőben, hogy a szövetek oxigénellátását biztosíthassa. A péniszben erekció során jelen lévő vér sohasem alvad meg, mivel folyamatosan cserélődik.

Egy harmadik mechanizmus kiegészítő jellegű, de ezúttal részben akaratlagosan szabályozható. A gát izmai, az ischio- és pubocavernosus. melyek a hímvessző alapját veszik körül, növelik összehúzódásuk során a merevedés erejét.

A férfi ily módon képes akaratlagosan fokozni pénisze merevségét, befolyásolva ezen izmok keménységét, és ily módon a hímvessző még jobban kiegyenesedik. Az erekciónak ez a csodálatos mechanizmusa úgy zajlik, mintha kotta alapján történne (hogyha az erotikus ingerlés kielégítő). De az is érthető, hogy a legkisebb akadály kizökkentheti, olyannyira bonyolult és sérülékeny a mechanizmusából eredően.

725
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]