Amit érdemes lehet tudnia a férfiak szexuális egészsége kapcsán

755
HOZZÁSZÓLÁS:

A jó egészség és a nagy szexuális aktivitás minden életkorban kéz a kézben együtt haladnak, de különösen így van ez, amikor a férfi élete delére érkezik.

Ahogyan a férfi az élete második felének küszöbéhez közeledik, a hormoneltolódások és más tényezők megváltoztathatják a szexuális reakcióit

Csökkenhetnek azok a hormonszintek, amelyek a szexuális vágyat szabályozzák.

Sok férfinél a negyvenes évei vége felé jelentősen alábbhagy a tesztoszteron termelődése. Európában ezt az időszakot a (viropauza – “a férfiak menopauzája”) kifejezéssel jelölik, és van valamilyen hasonlósága a női menopauzával.

A női menopauzához hasonlóan némelyik férfinek is támadnak kisebb panaszai a hormoningadozások következtében.

Bár a férfiak nemzőképesek maradnak, esetleg azt tapasztalják, hogy több időt vesz igénybe, amíg végre megfelelő merevedést érnek el és olykor nehezen megy, hogy ez elegendő ideig fenn is maradjon. Mindezek a tényezők azonban nem befolyásolhatják lényegesen, hogy a férfiak élvezhessék a szexet.

Tulajdonképpen semmi belső oka nincs annak, hogy a férfi ne tudná egész élete során élvezni a heves szexuális életet!

Sokan mégsem teszik! A Massachusettsi Férfi Gerontológiai Intézet 40 és 70 év közötti korú férfiakon elvégzett egyik alapvető vizsgálatában kiderült, hogy az 1290 résztvevőnek kb. a fele valamilyen impotenciában szenvedett.

A kutatók az impotenciát a következőképpen határozták meg: „Állandó képtelenség a kielégítő szexuális tevékenységre alkalmas merevedés elérésére és fenntartására”.
A legtöbb férfinak minimális vagy mérsékelt impotenciája volt. A súlyos vagy a teljes impotencia rizikója az életkor előrehaladtával a háromszorosára nőtt: míg az összes 40 éves férfi 5,1%-a panaszkodott a teljes impotencia miatt, addig a 70 éveseknél ez az arány elérte a 15%-ot.

A kutatóknak hamar rá kellett mutatniuk arra, hogy az állandó szexuális probléma a legtöbb esetben valamilyen alapvető betegség jele volt. Valóban, a szívbetegek 39%-a és a magas vérnyomásban szenvedő betegek 15%-a volt teljesen impotens, összehasonlítva a teljes csoportra jellemző, 10%-ot el nem érő aránnyal. (Ezekben az állapotokban az impotencia gyakran nem a betegség, hanem a kezelésére alkalmazott gyógyszerek következménye).

A test semmibevevése szintén főbűnös az impotencia kialakulásában:

Például egy szívbeteg számára a dohányzás “a halálos csókot” jelenti a szex szempontjából -Aki rágyújtott, háromszor valószínűbb, hogy impotens lesz, mint az, aki nem tette.

A vizsgálat azt is kimutatta, hogy legkevésbé azok a férfiak panaszkodtak az impotencia miatt, akiknek a vérében magas volt a nagy-sűrűségű lipoproteinek, vagyis a „jó” koleszterin koncentrációja.

Továbbá, az általános nézettel ellentétben, a férfi potencia nem igazán függ össze a vér tesztoszteronszintjével.

Ezzel szemben egy másik hormon, az agyalapi mirigy (hipofízis) által termelt dehidroepiandroszteron (DHEA), az impotencia jó indikátora volt: Azok a férfiak, akiknek a legnagyobb volt a DHEA-szintjük, voltak a legkevésbé valószínűen impotensek. Ez nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a DHEA elősegíti a szexualitást. A hatása a férfi szexuális életére egyszerűen annak a következménye volt, hogy a magas DHEA-szintű férfiaknál a legkevésbé valószínű a szívbetegség kialakulása.

A férfiak szexuális életét tönkretevő fizikai problémák közül sok könnyen elkerülhető, vagy eredményesen kezelhet!

755
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]