Ismerje meg a tesztoszteron “feladatait”

859
HOZZÁSZÓLÁS:

A tesztoszteron férfihormon. Talán a hormonok közül a legfontosabb is, a férfiasság hormonja. A herék termelik.

A tesztoszteron annyira alapvetően meghatározza a férfijelleg kialakulását és a férfiassághoz tartozófunkciók működését, hogy nehéz eldönteni, hatásai közül melyiket kell kiemelnünk.

  • Hatására a nemi jellegében még semleges embrió kisfiúvá változik. Születéskor néhány hétig kitörölhetetlenül megjelenik, hogy megmutassa az idegrendszerre gyakorolt hatását.
  • A pubertásban, a kisfiú serdülővé válásának metamorfózisában a főszerepet játssza.
  • Minden fizikai változás “tőle függ”. Pl.: A hosszú, csöves csontok növekedésének fokozódása az epifízis porc területén (mint a combcsont, vállak kiszélesedése, izomnövekedés, hangmutálás és főleg a szőrzet növekedése, ahonnan a pubertás szó ered). tesztoszteron-04
  • Egyúttal a hímvessző növekedését, a merevedések gyakoribbá válását, az éjszakai pollúciókat (alvás közbeni magömlés) is a tesztoszteron okozza.
  • Közvetlen agyi hatása van (A serdülők szellemi mutációja) Ezek a pszichológiai aktivitásváltozások részben okozói a serdülő nemi szervében létrejövő változásoknak.
  • Felnőttkorban a tesztoszteron fontos serkentő, mely nélkül minden, ami hímjelleg, veszélyben forog. Bizonyára tesztoszteron nélkül is sokáig változatlan marad a férfi testmagassága, de az izmok veszítenek tónusukból, a szakáll megritkul, a lendület alábbhagy.

Nemi vágykeltés (?)

Szinte közhely azt mondani, hogy a férfi szexuális vágyát a tesztoszteron ébreszti fel, – furcsamód ez némiképp vitatott kérdés.

A naponta termelt tesztoszteron mennyisége nagyon szerény. (Kiszámították, hogy hattól hét milligrammnyi mennyiség termelődik az egészséges felnőtt férfiban, ami a vérben négy tízmilliomod gramm per liter koncentrációnak felel meg.) Ez nem akadályozza meg a tesztoszteront, hogy irányítsa a viselkedést, legalábbis egyes férfiakét.

Itt jegyezzük meg, hogy az ösztrogént (a nőiesség hormonját) a petefészkek még kisebb mennyiségben termelik, mint a herék a tesztoszteront: harmincszorostól kétszázszorosig kisebb mennyiségben. Ugyanakkor hatása a női viselkedésre nem kevésbé kifejezett, mint az erősebb nem esetében a férfihormoné!

859
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. 2017.08.24.

    […] >>> Végül is ez a javulás, a nagyobb dinamizmus érzése az, amit a tesztoszteron vált ki minden férfiből, aki e hormon hiánya miatt szenvedett. A hormonkezelés hatására teljesen egészségeseknek érezhetik magukat, újabb tevékenységekbe kezdenek, ez pedig a fiatalság egyik jele. Amennyiben szeretné jobban megérteni a tesztoszteron működését, KATTINTSON TOVÁBB! […]

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]