Miből áll a spermafolyadék?

743
HOZZÁSZÓLÁS:

A spermafolyadékot, melyről már annyit írtak, mítosz veszi körül, és nehéz lenne már ezen változtatni. A „sperma” szó görög eredetű és „magot” jelent. Sok évvel, talán egy évszázaddal ezelőtt még úgy képzelték, hogy sok ezer kicsinyített embert tartalmaz a sperma, akik közül egy megtalálja majd az anyaméhben a táplálékot, ahol majd gyerekké fejlődhet. A szülő funkcióit illetően ez az enyhén gépies sperma-petesejt-megtermekenyitesszemlélet a férfit teremtésre, az anyát pedig egyszerűen táplálásra redukálta.

Naponta több millió liter sperma termelődik (tudván, hogy egy ejakulációkor csak kettőtől hat milliliterig terjedő mennyiség ürül). Ennek ellenére a spermabankokban örökös ondóhiány van, donorból is nagyon szűkölködnek, akár önkéntesek, akár fizetettek.

Mi van a spermában?

Mit tartalmaz ez a varázsfolyadék, amely megmagyarázná ezt a paradoxont? DNS-t (dezoxiribonukleinsavat) tartalmaz: a spermium egy „tömörített” sejt. igazi DNS-koncentrátum. Elagelluma révén lehetővé válik, hogy a petesejthez ússzon és megtermékenyítse azt.

Ez a DNS magában hordozza az emberi fajra és az egyénre jellemző összes örökíthető genetikai információt. Márpedig úgy tűnik, hogy a férfiak saját tulajdonságaikat olyan kiemelkedőnek tartják, hogy szívesen át is örökítik azokat, de csak nagyon meghatározott körülmények között, melyek kizárólag az általuk kiválasztott hölgyek társaságában valósulhatnak meg.

A sperma viszkózus, enyhén szürkés, jellegzetes illatú, melyet egyrészt spermiumok, másrészt ondóplazmának nevezett folyadék alkot. A spermiumok messze a legnemesebb alkotóelemei a spermának, de csupán térfogatának 10%-át teszik ki.

743
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]