Miért vannak erekciók alvás alatt?

688
HOZZÁSZÓLÁS:

Alváskor a regeneráció folyamata zajlik: a szimpatikus idegrendszer, amely lehetővé teszi a cselekvést, lenyugszik, és a hatalmat a paraszimpatikus rendszer veszi át: például lenyugtatja a szívet, ellazítja a verőereken belül az izmokat, növeli a bél emésztő tevékenységét.alvaszavar-rossz-alvas-08

A regenerációt legjobban jellemzi a kialakuló új hormonális egyensúly. Nappal a mellékvesehormonok (főleg a kortizon) termelődnek nagy mennyiségben – fehérjék molekuláit darabolják fel, lehetővé téve a felszabaduló energia révén a nappali tevékenységet -, éjszaka pedig az agyalapi mirigy növekedési hormont bocsát a véráramba.

Ennek a hormonnak a hatása abból áll, hogy a nappal lebontott fehérjéket éjszaka ismét felépíthesse a szervezet. Jól ismert tény, hogy az alvásukban megzavart gyerekek rosszul növekednek; felnőtteknél a regenerációs folyamatok szenvednek kárt. Vizsgáljuk meg egy kissé alaposabban az alvást.

Az alvás fázisai és a paradox alvás

Az említett regenerációs jelenségek tanulmányozása során a szakemberek meglepetten vették észre, hogy az alvás több fázisban zajlik és mélysége is változó. E fázisok közül az egyik a szemek hirtelen balról jobbra és jobbról balra történő gyors mozgásával jár, mint egy őrtorony, amely végigpásztázza a teret, vagy mint ahogy egy radar kémleli a potenciális veszélyforrásokat.

Ez alatt a fázis alatt, amelyet paradox alvásnak is neveznek, az illető álmodik. Néhány percig tartó erekció is kialakul, azonban ennek nincs tudatában, mivel alvó állapotban van. Ugyanakkor semmiféle oki kapcsolat nem köti össze az erotikus álmokat és az erekciót. Lehetséges azonban, hogy az erekció befolyásolja az álom mélységét.

Miért alakulnak ki ezek a szemmozgások és ezek az erekciók?

E folyamatokat a következőképpen lehet magyarázni: mindkét esetben életfontosságú tevékenységek képességfenntartásáról van szó. Az egyén csak akkor marad életben, ha a jobbról vagy balról jövő rablókat és a reá leselkedő veszélyeket el tudja hárítani. Ez a követelmény magyarázza, hogy az idegi és izommechanizmusokat, melyekkel környezetét felügyeli, mindig jól működő állapotban kell tartania.

Ami az erekciót illeti, a létfenntartáshoz nélkülözhetetlen. Fontos, hogy az ezt biztosító mechanizmusok működőképesek maradjanak. Ezeknek a „fölösleges erekciók”-nak az éjszaka folyamán történő ismétlődése karbantartáshoz hasonló funkciót lát el, az erekció gépezetének idegi, simaizom- és lételemeinek olajozott együttműködését szolgálja. így ezt a két életfontosságú mechanizmust semmilyen „rozsdásodás” nem fogja akadályozni.

688
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]