Milyen hatással van a prosztata-megnagyobbodás kezelése a merevedési képességre?

727
HOZZÁSZÓLÁS:

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kezelésére szolgáló készítményeket három csoportba sorolják. Az első a növényi eredetű gyógyhatású készítmények csoportja. A médiában gyakran találkozhatunk hirdetéseikkel.impotencia1

A merevedési képességet nem rontják, de nem tudunk serkentő hatásukról sem. A vizelési panaszok enyhülésével, az életminőség javulásával közvetve javulhat a férfi szexuális élete és merevedési képessége.

A második csoport az ún. alfa-receptor-blokkoló gyógyszerek csoportja, melyek a simaizmok ellazításával fejtik ki hatásukat. Az alfa-receptor-blokkolókkal kezelt betegeknél a legalacsonyabb az erekciós problémák gyakorisága, emellett a merevedési képesség javulása is megfigyelhető.

A harmadik csoport az aktív tesztoszteron szintézisét gátló gyógyszerek csoportja. Hatásukra javul a vizeletürítés, enyhülnek a vizelési panaszok és csökken a prosztata nagysága, de ezzel együtt a nemi vágy csökkenése jelentkezhet, csökkenhet az ondó mennyisége, gyengülhet a magömlés és a merevedési képesség is.

Milyen hatással van a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás műtéti kezelése a merevedési képességre?

A prosztata műtétei a merevedési képességet veszélyeztetik. A prosztataműtét után a merevedési képesség csökkenhet, emellett a magömlés is gyengülhet vagy megszűnhet.

A prosztata húgycsövön keresztüli eltávolítása, kimetszése (ún. transzuretrális prosztata reszekció, rövidítve TURP) a leggyakrabban végzett műtét. A módszer lényege, hogy a húgycsövön keresztül bevezetett eszközzel, endoszkóppal, az újonnan képződött jóindulatú göbös részt apró szeletek formájában félkörív alakú kaccsal kimetszik, majd az eszközön keresztül eltávolítják.

A műtét során vágás, égetés történik, mely során a prosztata és a prosztata körüli szövetek felmelegednek, ami a hímvesszőhöz futó idegrostok működési zavarát okozhatja. Ez a hőkárosodás lehet tartós, de általában csak átmeneti, ennek megfelelően a merevedési zavarok is inkább csak időlegesek, a betegek kb. 10%-nál jelentkezhetnek.

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatt végzett hagyományos nyílt műtét a merevedési zavar szempontjából kisebb kockázatot jelent, viszont a műtétből a felépülés hosszabb időt vesz igénybe.

727
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]